Attraktioner nær Krakær Camping

Med vores placering lige midt i smukke Nationalpark Mols Bjerge, har vi en lang række attraktioner og oplevelser tæt på campingpladsen. Så uanset om du og din familie er mest til museumsbesøg, dyreparker eller sommerland er der ikke langt fra Krakær Camping.

Derfor har vi lavet en oversigt over nogle af de attraktioner og muligheder, der er at finde i nærheden af pladsen. Fælles for dem alle er, at der ikke er mere end 45 minutters kørsel til nogen af dem, og der er noget for både store og små, unge som ældre. Udover de forskellige seværdigheder og udflugtsmål på Djursland, arrangerer vi også aktiviteter på og omkring campingpladsen, som du kan læse meget mere om i vores aktivitetskalender.

Hvis du søger yderligere inspiration til, hvad der er at opleve i området, kan du henvende dig i receptionen, hvor vi står klare med brochurer og gode råd til oplevelser i naturen rundt om Krakær. I receptionen kan du også købe indgangsbilletter til en række af de nærliggende seværdigheder.

Nationalpark Mols Bjerge

Naturpark Mols bjerge byder på naturskønne oplevelser, hvad end du foretrækker en tur i cykelsadlen, i vandrestøvlerne eller på hesteryg – der er ture til alle temperamenter, lige fra en gåtur på 3 km til cykelture på 30+ km.

Kort til de forskellige ture kan udleveres i receptionen, eller du kan se en oversigt over dem her.

Har du ikke lige fået cyklen med hjemmefra?
Så er der mulighed for at leje både cykel og andet grej hos nogle af vores gode samarbejdspartnere:

Karpenhøj Naturcenter: 86 35 28 04

Aude’s cykeludlejning: 86 99 34 47

Trehøje i Mols

Ree Park

Mindre end 15 km fra pladsen finder I Ree Park, hvor I har mulighed for at tage på safari i hjertet af Djursland og se alt fra løver og bjørne til giraffer, næsehorn og elge. 

I parken er der dyr fra hele verden, og de mindste kan hilse på og klappe nubiske geder, de fotointeresserede kan tage billeder fra savannen under et af Landrover safarierne, og alle kan opleve, hvordan geparderne jager i det unikke gepardanlæg i Ree Park. 

Kattegatcenteret

En halv times kørsel fra pladsen har I mulighed for at se nogle af de største væsner i verdens have, i et af Kattegatcenterets mange akvarier, hvor du også kan opleve sæler og lokale havdyr fra vores breddegrader i det store Oceanarium. 

Centeret ligger helt ud til Kattegat og derfor ligger det perfekt i forhold til at mærke og føle havet både hos de danske arter og ikke mindst de mange forskellige tropiske fisk og hajer. 

Som noget helt unikt tilbyder Kattegatcenteret også, at du kan dykke i nogle af deres akvarier, hvad end du er certificeret dykker eller bare gerne vil prøve at dykke med ilt på ryggen.

Kalø Slotsruin

Få kilometer fra Krakær kan I tage på udflugt langt tilbage i tiden, med et besøg i Kalø Slotsruin, der er en gammel kongeborg, grundlagt af Kong Erik Mendved i starten af det 14. århundrede. 

Selve ruinen finder I for enden af en cirka 1.5 km lang dæmning, der bringer jer cirka 700 år tilbage i tiden, hvor det daværende slot var et af de meste moderne forsvarsværker i Danmark.

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er ikke blot en af landets mest populære attraktioner – det er faktisk også Nordens største sommerland. Er I til fart, leg og sjov for hele familien? Så er der verdensklasse-underholdning i vente i det anerkendte sommerland.

Djurs Sommerland har 9 temalande, Danmarks bedste rutschebaner, et kæmpestort vandland – samlet set over 60 forlystelser for både børn og barnlige sjæle.

Kom og oplev, hvorfor Djurs Sommerland blev kåret til ”Europas Bedste Familiepark 2019” og ”Årets Forlystelsespark i Danmark” fem år i træk.

Krakær Camping ligger blot 25 minutters kørsel fra forlystelsesparken – og som campingplads nær Djurs Sommerland har Krakær Camping mulighed for at tilbyde flere forskellige pakker og rabatter. Kombinér campinglivet og underholdning, når I tager på camping nær den populære forlystelsespark.

Ebeltoft by og Fregatten Jylland

Endnu et historisk vingesus finder I 10 km fra campingpladsen i form af byen Ebeltoft og museumsskibet Fregatten Jylland.

Fregatten blev søsat helt tilbage i 1860 og var et topmoderne krigsskib med 44 kanoner, dampmaskine og hele 437 sømænd. Skibet medvirkede i 1864 til en sejr over prøjserne i slaget ved Helgoland, men kunne desværre ikke ændre krigens udfald. 

Ligesom det store skib er byen omkring også fyldt med både historie og kultur. Bevæg jer rundt i gaderne af en 800 år gammel tidligere købstad. Det betyder, at I kan opleve ikke bare de gamle bindingsværkshuse, men også gå rund i gaderne og opleve den historiske stemning.

Aarhus

Danmarks næststørste by, Aarhus, ligger i kørselsafstand fra Krakær og her finder I en lang række mulighed for oplevelser, der passer til alle aldersgrupper og interesser.

Af disse kan blandt andet næves:

Randers

Udover Aarhus ligger også Randers en kort køretur fra campingpladsen. Her finder I en hyggelig gågade i den gamle middelalderby.

Derudover kan følgende oplevelser nævnes: